INFO

Residentie Raam 103

08.09.2021 - 05.10.2021

Gent - Baliestraat 103


RAAM103 wordt gedurende een maand de werkplek van Kim Vandaele.

Opening 8 sept van 14u tot 18u
Kijkmoment 28 sept van 9u tot 18u
Finissage 5 okt van 14u tot 18u

Over het werk


Tijdens de werkmaand in RAAM103, zal Kim zich laten inspireren door vreemde en obscure plaatsen in de omtrek van Gent. Het zijn vaak desolate gebieden waar graffiti rijkelijk aanwezig is, en soms zelfs onderdeel wordt van die omgeving.

Kenmerkend voor haar werk zijn de dikwijls levendige details van vervallen en kapotte gebouwen die baden in haar zeer typerende Clair-obscur stijl.

In deze reeks roept Kim een universum op waarin de contrasten tussen licht en duister dominant zijn. Het is een universum waar het spel tussen natuur en cultuur een spel is tussen aantrekken en afstoten.

Haar inspiratie haalt ze vooral uit de vergankelijkheid van de dingen waardoor ze een bevreemdende wereld creëert waarbij schoonheid en verval twee kanten zijn van dezelfde medaille.

Tijdens deze maand kan je altijd een kijkje nemen door het raam, de evolutie en de opbouw van de beelden/ schilderijen zien.

Over Raam 103


RAAM103vzw is een VRIJE CREATIEVE RUIMTE in Gent (stationsbuurt Sint-Pieters).

Het initiatief is even eenvoudig als open en biedt een platform aan het creatieve proces. Het tentoonstellen van werken, het experimenteren met works-in-progress, het uitvoeren van performances/interventies, het delen van ideeën en concepten met gelijkgestemde zielen ... Interactie, dialoog en beweging zijn de rode draad.

Een kunstenaar of collectief kan de ruimte gedurende een samen te bepalen periode ter beschikking krijgen. Tijdens de opening en de finissage kan de ruimte worden bezocht. De overige dagen geeft de etalage een inkijk in de voortgang van de tentoonstelling, performance, installatie ...