INFO

Het Zonnelied Verbeeld

23.08-2021 - 23-11-2021


Museum DE MINDERE
Capucienessenstraat 1 - Sint-Truiden


Al sinds jaar en dag is de natuur van onschatbare waarde voor mensen. Van rustpunt in een hectische wereld tot de basis voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Van zuurstof voor het leven tot grote inspiratiebron van kunstenaars, filosofen en geestelijken. Zo’n 800 jaar geleden bijvoorbeeld schreef Franciscus van Assisi zijn Zonnelied. Het is een gedicht waarin hij de natuur bezingt, van sterren tot water, van jaargetijden tot de dood.


Dit voorjaar lanceerde Museum DE MINDERE in het kader van Zin in Zomer een oproep voor beeldende kunstenaars om hun kijk op onze complexe relatie met de natuur weer te geven. Met 210 inzendingen van zo’n 160 deelnemers bleek dat het thema 800 jaar na het Zonnelied nog steeds betekenisvol is. De jury  koos uiteindelijk zo’n 36 laureaten die het thema in verschillende kunstvormen presenteren, van schilderkunst tot film, van installatiekunst tot lithografie.

De vraag “Hoe voel jij je verbonden met de natuur?”, is de rode draad doorheen de tentoonstelling  “Het Zonnelied Verbeeld”.


Kom de verbondenheid van de laureaten met de natuur zelf ontdekken en laat je overdonderen door de werken van onze kunstwedstrijd Het Zonnelied Verbeeld!


Van 23 augustus ten met 23 november

Dinsdag tot zaterdag 10-12h30 en 13h-17h

Zon- en feestdagen 14h-17h


Gratis toegang

Over het werk


Mijn werk ontstaat vanuit een fascinatie voor de natuur, voor de veelheid en complexiteit aan details en het spel tussen licht en schaduw.   Deze tekening werd gemaakt met bister, een natuurlijke inkt die gemaakt is van de bolster van okkernoten.  Bister stelt me in staat om de levendige vibratie van alles wat leeft in de natuur te evenaren.  Door deze techniek probeer ik de oneindige schakeringen van het licht en duister te vatten.